Ynkynk, stackars mig!

Vilken härlig kväll jag fick igår...
Började vid 16-tiden med huvudvärk och trappades upp vid 18 tiden genom att magen fick för sig att dansa chachacha och slänga ut all mat jag hade ätit för att göra plats på dansgolvet...
Det var bara att stämpla ut och ge sig av hemåt, resan tog ca 30 minuter eftersom jag stannade och vomerade (vissa ord skriver man inte i bloggen, så ör det) i varje gathörn typ...
Sen bosatte jag mig på toaletten för att sedan kravla mig bort till sängen iklädd tjocka mysbyxor och tjocktröja under duntäcke eftersom feber tyckte att det kunde vara kul att hälsa på...
Jag kan meddela att jag hade en minst sagt rolig natt, men det känns bättre nu -tror jag är i arbetsdugligt skick tills imorgon (hatar att sjukanmäla mig, men även jag inser mina begränsningar...)

I övrigt tror jag att jag har typ 29 grader i min lägenhet, har alla (två) fönster vidöppna och balkondörren önskar jag bara att jag kunde skruva dän så det blåste fritt, men det suger att bara ha fönster i ena änden av lägenheten... Funderar på att öppna ytterdörren på vid gavel och sen balkondörren ute i korridoren för att på så sätt få lite korsdrag...

Men nu ska jag försöka äta ngt, tror min mage skulle må bra av det... Håller bara tummarna för att det stannar kvar!

Morgonslö

Sitter här och typ petar navelludd och filosoferar, kommer liksom inte igång idag!
Det är jättesuperfint ute idag också och man borde vara ute, funderar faktiskt på att ta min bok och en filt och bege mig ner i parken och hittan en plats i skuggan och läsa lite, å jag får ngt gjort innan jag börjar jobba!
15-21 idag, inte ens stägning -soft att bara smita iväg så där och slippa den sista kvarten ;)
Se hur mkt folk det kommer vara idag och hur många konstiga människor som dyker upp idag, man upphör liksom aldrig att förvånas över folk!

Men steg 1 idag är att ta mig in i duchen, går så där liksom -men jag har ju tagit mig mer än halvvägs (från sängen till datorn måste vara mer än halva avståndet till badrummet)

I övrigt börjar jag längta tills på onsdag, Lisseberg med grabbarna grus!
Tror det kan bli riktigt skojsigt, men jag tänker inte åka varesig Uppskutet eller fritt fall -där sätter jag ner foten!

Men ja,  Linda ska ta tag i dagen nu -straxt, snart, eventuelt...

Shit, solen tar...

För de som är intresserade kan jag meddela att jag numera kan mistas för en nykokt kräfta så därför tänker jag hålla mig långt ifrån fiskdisken idag!
Men satan i gatan vad skönt det var i vattnet, redigt gottigt! Tror inte jag skojar om det var 20 grader en bit ut och betydligt varmare de första 50 metrarna (så förbannat långgrunt här...)
Nu har jag precis ätit lite av min sallad och klappat mig själv på axeln för att jag förberredde det så fint igår! Dessutom fixat till matlåda (salladen + lite räkor och creme fraiche) så nu är jag redo, ska straxt sticka! Ska inom tågstationen och köpa biljett till gbg på onsdag!!! Sen är det ju jobb 16-21:15, känns rätt bra med den tiden -man får så mkt dag över att göra annat på liksom ;)
Men nu är det over and out, ha en trevlig fredag!

Mot Playan!

Matsäcken är gjord, kylväskan packad och jag är klar så nu är det jag som sticker till stranden!
Havet, nu kommer jag!


King of pop

Inte för att jag har följt hans karriär, men låtarna har varit bra, även om allt fokus så länge jag kan minnas har legat på freakshow grejen...
Men Michael Jacksson avled tydligen i natt, kan ens the king of pop dö? Frågan är om han fans är lika fanatiska som Elvis och kommer att vägra inse att han är död?

Ostrukturerat, men sammanfattande

Sicken dag, den har försvunnit i ett nafs!
Egentligen var planen att jag skulle upp o tvätta 6:00, men när klockan ringde tröck jag på snooze (eller det var i alla fall vad jag trodde...) och vaknade klockan 9... Så det blidde inget tvättat, ny tid bokad på lördagkväll, är det inte den bästa lördagsunderhållningen så säg ;)

Sen var det att masa sig upp ur sängen och inse att: fuck, jag har inget att ta på mig
Varenda linne ligger i tvätten, men som tur är bor jag ju mitt i stan och det är summersale överallt så det blidde 3 nya linnen, en kjol och ett par capribyxor för totalt 300, inte illa :P
Shoppingturen dödade tyvärr all tid så det var bara hem och byta kläder och sen kasta sig upp på cykeln. Gjorde ett kvickt stopp på Paulssons Konditori på Fredsgatan (tack för tipset, Jessica) och inhandlade en sallad som middag på jobbet (det går inte att äta speciellt mkt annat när det är så här varmt...). Annars var det mkt på jobbet idag, kanske inte jätte mkt kunder -men stora inköp -märks att det är 25:e idag...
Lyckades med konsstycket att välta en pall i frysen med, men jag skyller på att den var helt felstaplad!!! (har ingenting med att göra att jag inte kan köra handtruck...), som tur var såg ingen mig, men å andra sidan lägger jag ju ut det här (men det finns inga bilder så så pinsamt är det inte...)

Lyckades spendera 40 minuter efter jobbet på jobbet, inhandlandes ngt att fylla kylskåpet med. Hjärnan funkar inte så bra när man har jobbat en hel dag och inte mins vad man har hemma!
Köpte i alla fall underbart gott bröd (Fröig tror jag det heter) och gjorde lyxmackor när jag kom hem (fyllde med sallad, ost, paprika, lufttorkad skinka och gurka, inte ofta jag har så mkt gojs hemma). Dessutom var jag så duktig att jag slängde ihop en sallad så jag har till matlåda imorgon, för jag planerar inte att tillbringa så pass mkt tid inne att jag hinner fixa mat innan jag börjar jobba! Planen är istället Playan för hela slanten!

Men nu ska jag krypa ner i sängen och bara slappna av, imorgon är det fredag -fatta att det är en vecka sen midsommar! Vart tar tiden vägen? Jag vill inte att min sommar ska försvinna i ett nafs!
 

Dippar och toppar...

Det är tur att man är känslomässigt labil, för hur skulle annars hummöret kunna vända på en femöring?
Dippen bestod i att älsklingen inte kunde komma in ikväll (skyllde på tvättstugan, yeah right -svikers!), men med ens kom min bror med en topp -de ska till Lisseberg på onsdag och vill att jag följer med... Det råkar vara min lediga dag så det passar mig alldelles ypperligt!!!
Sen en dipp igen: grannarna har fest, med spotify, så inte nog med att de spelar på högsta volym -det bryts även för reklam!!!
Ny topp: USA spöa självgoda spannien
Dipp: solsveda
Topp: Min säng, rena lakan...
Sen tror jag att humörsvägningarna är över för idag!!!
Men nu kallar sängen, dum som jag är ska jag tvätta 6:00 imorgon bitti... 

Tillbaks i stan

Då har jag landat i Halmstad igen och nu visar sig västkusten från sin bästa sida!
Strålande sol och underbart varmt, har redan hunnit med en tur till Playan -tror bestämt att jag var först på plats och det var su underbart lungt och skönt! Vill ni välja plats först är det ingen dum idé att inta stranden vid 8:50, inte ens barnfamiljerna med sina ungjävlar är på plats då!!!
Har i alla fall haft 3 underbara timmar med mkt sol och årets första dopp!!! Vattnet var kallt, men uppfriskande!

Nu är jag bara hemma och mellanlandar, lagar lite matlåda tills ikväll och sen bär det av upp till jobbet! Jobbar 14-21:15 idag, en rätt lagom tid om jag får säga det själv ;)

Sen ikväll kommer ev. hjärtat in och jag hoppas verkligen på det, saknar honom så förbannat jäkla mkt! oavsett hur mkt solen strålar utanför så är det du som är solen i mitt liv!!!

Norsholm vs. Halmstad

En del av mig vill jättegärna åka neråt imorgon (finns en massa fördelar med det: träffa hjärtat, komma hem till mina grejer -hatar att bo i kappsäck osv), men en del av mig vill stanna här -sommar är liksom Norsholm!!! Det finns så många jag ännu inte hunnit träffa och så mycket jag inte hunnit göra... Inte ett endaste litet dopp i Roxen (glömde bikinin hemma), ingen tur in till city (nej, det var inga affärer öppna vid 03:30 i lördags morse när Cicci och jag sjöng oss genom stan), inget Gin-Rummy...
Det är sommar, det är så alla sommrar sett ut och nu måste jag skaffa nya traditioner, hitta nya favoritsommarställen... Och oavsett vad folk säger, Halmstad är ingen jättelockande sommarstad: Bara en jävla massa stockholmare, fiskmåsar och urusel rea (beroende på att det inte finns några affärer)... Lite bittert kanske, men i Norsholm har vi i alla fall världsturism tack vara kanalen!!! Idag var det tex en båt med australienare som rök ihop med ett gäng holländare för att vederbörande inte kunde slussa. Holländaren var dessutom mycket osams med sin fru -det är sånt som är humor när man sitter på slusskanten med en glass i munnen och hunden rullandes i gräset bredvid!!!

En sak till som gör att det suger att åka buss ner imorgon är att det kommer vara lika underbart väder imorgon som det varit idag, och jag ska sitta instängd i en buss mellan 11-15:30 (+ 30 minuters bilfärd från Markaryd till Laholm...). Men ja, jag måste ju, livet finns ju faktiskt på västkusten just nu, och hur jävla bitter jag än låter så är jag så in i bängen glad över att jag inte jobbar kvar på statoil!!! Tror inte jag hade klarat av det jobbet en sommar till, man måste få varriera sig lite! Och så jäkla kul är det inte femtifjärde gången på en dag som man säger åt kunden att man måste trycka på den gula knappen innan man kan tanka kontant...


Cicci och Linda, Partyeliten ;)

När tjejorna svek höll vi fanan högt, dansade häcken av oss till MOJ No Core...
Hade skitkul och skrattade så jäkla mycket...
Sjöng med i varje sång och ägde dansgolvet, helt klart en perfekt kväll!!!
Men inte så värst mkt sömn, 2 timmar inne hos Patrik och sen 3 timmar hemma -men hey, sömn är ändå överskattat!

Dagen har annars soo far ägnats åt tårtbak och skitsnack med brodern, han fyller ju trots allt 18 idag (som vissa mobilsvarsmeddelande vänligt talade om inatt)!!!
Framåt 15-tiden bör väl hans gäster trilla in och sen blir det väl grillning ikväll och ev. ännu en tur till Wasa, det beror lite på hur sugen brodern är (han är lite skakig idag)...

men nu loggar jag av, bloggen kommer nog gå på lite sparlåga ett par dagar -jag är faktiskt ledig!

Lindas testinstitut presenterar:

Saker man bör undvik på midsommarafton
Efter noggrana undersökningar under vårkanten pressenteras här ett gott råd baserat på fältstudiernas utfall:
Intag av stora mängder sprit bör undvikas, att på egen hand intaga ett helrör utgör förvisso vissa fördelar:
*Du blir kareokemästare
* Du har aldrig dansat så bra
* Du har aldrig varit snyggare
Dock är bieffekterna för stora:
* Ingen annan tycker att du är kareokemästare
* Nej, du kan fortfarande inte dansa...
* Tyvärr blir du en aning ohet när du sludrar och spyr i närmsta gathörn
Dessutom har ett intag av ren sprit vissa bieffekter dagen efter:
Faktum är att 70cl sprit är 70 cl sprit oavsett om du blandat den med juice eller 20 liter sprit -kroppen skall fortfarande processa den ut ur systemet!
* Du kommer att önska att du vore död
* Du kommer att spy
* Du kommer att kvida
* Du kommer att avge löften i stil med: Jag ska aldrig mer dricka...

Allt detta är noggrant underbyggda fakta, men tolka dem som du vill...
Sj tänker jag enbart förtära finsk sommarsoppa (ja, vodka på en blommig tallrik alltså...) och dricka Vargtass (dvs. 1 liter Vodka och 1 st Lingon, tänk dock på att om lingonet får ligga i för länge kan smaken lätt bli fruktig...)

Trevlig midsommar!

Saker som inte bör hända 20 minuter innan avresa

Skulle stänga mina fönster och vad händer?
Jag välter en blomkruka och får jord i hela jävla sängen, roande? Inte det minsta, stubinen som redan Var kort...
Och gissa vem som ringer mitt i allt, pojkvännen, han insåg att det var bäst att avsluta det samtalet fort... Får ringa honom när han slutat jobba och försöka vara lite charmig, behöver ju inte spola alla relationer på en dag... Det räcker att jag gjort slut med mig själv liksom ;P
Men nu drar jag, raka (nåja) spåret mot Los Norsholmo

Mat?

Frågan är om man borde äta ngt innan bussen går?
Någon som känner för att leverera ett mål hemlagad mat till mig nu, rätt omgående, för jag orkar faktiskt inte...
Nej, det får bli knäckemackor, knäckemackor löser det mesta -eller?

Ett psykbryt senare...

Ibland krävs det så lite för att utlösa ett psykbryt, idag var allt som krävsdes ett krånglande cykellås vilket gjorde att jag inte kunde låsa min cykel... Jag bröt ihop totalt och satt o tjöt i cykelförrådet i 20 minuter, innan jag tog mitt förnuft till fånga och insåg att jag kunde låsa cykeln med låset till den andra cykeln... Men när hjärnan är trött och strejkar då kommer små ångestattacker, och vad fan -man måste få vara lite mörk efter en hel dag av att vara glad på jobbet!!!
Men nu gäller det att landa, fokusera och gå vidare framåt...

Har en superlång attgöra-lista (vilket kan ha ngt att göra med att jag somnade i soffan igårkväll....)
Men jag måste hitta inspiration för att ta tag i det och optimera tiden, ska med bussen 21:25! Ska bli så jävla skönt att bara komma hem, njuta och umgås... Träffa familjen, vännerna och babesen! Det ryktas om midsommarfest i Ljunga imorgon, låter lovande...

Angående jobbet, visst ska det bli skönt att vara ledig, men samtidigt, jag har haft så jävla roligt de senaste dagrna och det märks att man börjar lära känna folk mer och mer -det är ett förbannat gott gäng -även om nivån i fikarummet är lite låg ibland ;)
But I like!!!
1000 ggr bättre än statoilen liksom, där var vi samma gamla gäng -7 st att välja mellan... Nu är vi dryga 50, lite mer variation!!!

Har lite svårt att landa och inse att vi redan är vi midsommar, det känns liksom inte som vi borde vara där än -eller? Vart tar tiden vägen liksom?

Men nu måste jag verkligen ta tag i mitt liv och beta av min attgöra-lista, Packa och slå in paket står överst!



Jag är för fattig för London, för trist för L.A
Men tame fan perfekt för en helg i Norrköping!

Välkommen till Linda testar...

I dagens avsnitt: Idiotiska grejer....
För alla som undrar över vad som egentligen händer om man somnar på soffan vid 18:30 har jag nu gjort en noggrann vetenskaplig undersökning och dragit följande slutsats:
Óm man somnar till lokalnyheterna 18:30 löper man stor risk att vakna till lokalnyheterna 22:15, på grund av soffans alldeles för många kuddar löper man även stor risk för nackspärr (inträffade under min studie på 100% av deltagarna).  Går man sedan upp och borstar tänderna och tvättar bort sminket finns en stor risk att man piggnar till...
Piggnar man till då finns en stor risk att man fastnar framför tvn och ser Matrix + NCIS och ligger klarvaken till minst 1...
Men vad gör man inte för forskningen!!!

Och till nästa programpunkt: Företagsförsäljning!
Det har kommit fram att Vädergudarna AB har sålt hela sin verksamhet till Vädermarodörerna AB, tyvärr verkar inte de båda företagen ha samma mål med sin verksamhet. Men vad vore midsommar utan halvtaskigt väder?


Men nu tackar jag för mig, Linda testar återkommer inom en snar framtid, om vi har tur...
Producenten har ännu inte bestämt om serrien får fortsatt förtroende!

For fuck sake...

Hur kan man vara så här trött?
Känner mig helt jävla slutkörd, både psykiskt och fysiskt, men det är bara en dag kvar och sen blir det minisemester (eller ledigt, hur man nu vill se det -men numera är det nästan semester att åka hem!)
Och satan i gatan vad mycket folk det har varit idag (utom i mejeridelen då, för där var det tydligen, citat, "väldigt lungt"), ett tips till alla som har midsommarhandlingen kvar: åk på förmiddagen, vid öppning... Tror lätt att det är lungnaste tiden att handla på just nu...

En rolig sak som har framkommit idag är att hela kassalinjen är karltokig och de få pojkar/unga män som finns på bygget objektifieras hej vilt, av alla. Det är bara att hoppas att inte de är lika dana mot oss, det vore ju hemskt *hehe*
Mycket skratt och flabb under rasterna blir det i alla fall, kunde inte ha goare gäng att jobba med!!!
I övrigt efterlyser jag snart personalfest, det här gänget kan nog bli ännu mer livat med lite innanför västen...

Men nu ska jag pyssla om mina nya små blommor, så over and out...

God morgon sunshine!

Ojojoj, ska bli 20 grader idag, nu börjar det allt likna ngt...
Men vädergudarna har inte fattat att jag jobbar dagtid just nu, men ja, vid 16-tiden är det ju fortfarande varmt och skönt!!! Tror bestämt att det blir en cykeltur ikväll med, finns det ngt bättre än en cykeltur i kvällssolen liksom? Ngn som har något bra tips på cykelstråk i Halmstad med omnejd?
Men först: Bortsta tänderna och cykla upp till jobbet, midsommarruschen bör trappas upp idag...

Blomsterflickan

Ojojoj, vad effektiv jag blev så här på kvällskvisten...
Men min planteringsnoja gav upphov till nya behov -jag måste ha nya blommor!!!, nu har jag nämligen 4 tomma krukor och det går absolut inte för sig!!!  Dessutom behöver jag dekorationssten, så där har vi uppdraget imorgon efter jobbet -det är tur att man inte behöver fundera på vad man ska göra med sin lediga tid ;)

Men nu borde jag verkligen gå och lägga mig, börjar 8 imorgon (innebär upp 6:30...), men nu är jag superspeedad!!! Hallå, trötthet under dagen? Vart tog du vägen???

Men ja, jag ska i alla fall krypa ner... Bättre att ligga ner, då får ju kroppen lite vila!


Nej men, titta vad jag hittade...

Jag var inne hos Hallon & Blåbär och hittade följande recept, lätt att jag ska göra dessa till Lasses födelsedag!

ca 25 st
Bottnar:
200 g sötmandel
3 dl florsocker
2 äggvitor

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
2 äggulor
1 tsk kakao
1 påse daimkulor

Garnering:
200 g choklad
1 tsk matolja

Sätt ugnen på 200º.
Mixa eller mal mandeln. Blanda mandeln med florsockret. Vispa precis bara sönder äggvitorna i en annan bunke, med en handvisp. Rör ner äggvitan i mandelblandningen. Rör ihop väl.

Klicka ut ca 25 kakor på ett bakplåtspapper. Om man vill ha dom jämna och runda blöter du ett finger i vatten och jämnar till kakorna.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10-13 minuter. Låt kakorna kallna ordentligt.

Gör under tiden smörkrämen. Rör ihop smöret med florsocker och kakao. Rör sedan ner äggulorna, blanda väl. Krossa daimen, rör ner daimkrosset i smörkrämen. Fördela smörkrämen över kakorna, gärna så dom blir lite toppiga. Ställ i frysen ett tag.

Smält chokladen. Rör i oljan. Doppa kakorna i chokladen. Låt chokladen stelna. Kakorna går bra att frysa.

Varför funkar det inte?

Nu morrar Linda och rök kommer ur mina öron, när jag äntligen lagt vantarna på sommarschemat och vet hur jag jobbar, ja då funkar inte tidsbokningen på synsam! Det är INTE okej!

En liten fundering...

Hmm, har man gjort ett bra första intryck när samtliga i kassalinjen reffererar till en som "Åhh, du menar lammköttet i köttet" Alt. "Snyggingen i köttet (beroende på ålder där då...) och vederbörande gör sin andra arbetsdag? Jag vet inte, men det känns som om han har satt djupa spår hos vissa, undrar just hur detta kommer att sluta... Vi kanske får något att skvallra om här i bloggvärlden ;)

Solen i ögonen?

Först och främst: Leve Spotify!!!
(har inte upptäckt det förens nyligen, men gud vilken underbar tjänst!!!)
Just nu spelar jag Winnerbäck och njuter, tankarna är sommar i Norrköping med världens bästa tjejer -vad gör ni i midsommar??? Vad sägs om en cider utmed strömmen i sena kvällen, sen förvilla oss in i dimman, en dans på palace och en drink på deli? Just som förr, innan vi blev vuxna och serriösa i olika dela av världen... Bara för en kväll glömma måsten, borden och krav... Alla som känner sig manade, hör av er ;)

Annars jobb idag, börjar bli lite seg nu... känns att jag har jobbat mycket, kroppen är inte van än... Men det kommer, ngn gång i slutet av juli -lagom till semestern ;)
Men nu är det bara 2 dagar kvar innan min 5dagarsledighet, hur gôtt låter inte det på en skala? Gissar på att det blir två fullspäckade jobbdagar, av någon konstig anledning så ska ju folk ha gräddfil till midsommar... Den där nya trenden du vet, Therese ;)

Tog en cykeltur när jag slutade jobba och var ute dryga timmen, kostigt nog slutade det med att jag hamnade på jobbet igen -glömde ju köpa jord när jag slutade :P Kollegorna hade lite roligt åt min glömskhet... Och bara så ni vet, att få på en säck med jord på pakethållaren samtidigt som man äter en glasstrut är inte det lättaste... Som tur var kom fantastiska Sebastian och hjälpte mig, ibland är 4 händer bättre än två... Kan jag få bli bläckfisk i mitt nästa liv?

Kvällen är också fullspäckad, men inte med så mycket roligt ;P Ska tvätta, städa, laga mat ( sjömansbiff, mums fillibabba) och plantera om mina blommor... Trista vardagssysslor, men någon måste göra det -och eftersom Kompis vägrar att göra det så återstår bara jag...
Var fan är monstren under sängen när man behöver dem liksom???

Kompis väljer att vara arbetsledare,
men det är okej -någon måste ju vara det med...

Skitträning!!!

Nu är jag riktigt upprörd på mig, eller rättare sagt min kropp som regerar som en vissen tulpan och bara ger upp...
Var superpeppad imorse när jag gick och koditionsträningen gick superbra (45 min), men sen!!! Tänkte mig ett utökat armpass och vad hände, allt bara dog... Fick sänka motstånd och minska antalet reps för att inte spy...
Hur kul är det??? Bådar liksom inte gott för resten av dagen...

Men något positivt är i alla fall att solen tittar fram idag och att jag faktiskt kan njuta av det eftersom jag inte börjar jobba förens 15... Så nu blir det en snabbduch och sen ut för att njuta., samtidigt som jag letar 18-årspressent till Lillebror!

Seeegt

Idag är jag svårstartad, sitter här och petar i frukosten -har tröttnat på yoghurt igen...
Dags att bryta frukostvana nu, kanske havregrynsgröt dags?

Dagen? Ja ni, jobb 11-18 och sen inte en aning faktiskt... Hoppas på fint väder så jag kan ta en promenad eller en cykeltur, känns som om jag har varit ute alldeles för lite de senaste dagarna!!! Tur att jag cyklar till jobbet i alla fall så jag får lite luft då :P

Annars håller jag på att gå banans av saknad efter älsklingen, jag vill ha honom hos mig när jag vaknar (och somnar med för den delen...).!!!

Men ja, dags att göra ngt åt burret och sen bär det av upp till Los City Grosso...

Nu är sommaren räddad...

Biljetterna till Gotland är bokade och betalda, nu återstår bara boendet -dags att ringa runt till släkten och hitta tak över huvudet...

Avtalsbrott?

Jag måste se över mitt avtal med Vädergudarna AB då de för tillfället brister i sina rutiner och leverera utlovade leveranser oaceptabelt sent...
Jag kontaktade tidigt Vädergudarna AB för att försäkra mig om en smiddig leverans av produkten Vackert väder till fredagen 12/6, min lediga dag. Vädergudarna AB fick tyvärr leveransförhinder och skickade som kompentsation Ösregn och snålblåst, en ersättningsprodukt som föga levde upp till de krav som jag ställer på produkten. Vädergudarna AB valde då att istället leverera Vacker väder under eftermiddagen 13/6 när tiden för min lediga dag utgått och produkten inte längre kunde nyttjas av mig. Frågan är nu, har jag rätt att upphäva vårt avtal då Vädergudarna AB har orsakat mig så mycket problem? Kan jag stämma dem?


Intensivdygn med hjärtat

När man inte har setts på 1½vecka då gäller det att effektivisera för att hinna med allt man vill, men vi lyckades...
Vi utförde hemliga uppdrag, handlade, ägnade oss åt olagligheter (som jag tyvärr inte kan nämna här eftersom Försvarets radio anstalt avlyssnar all internetkommunikation...), lagade supersmaskig middag (bland annat 2 kg potatisgratäng eftersom älsklingen tyckte att påsarna med 1 kg såg så himla små ut, följden av det? Ja han lär äta potatisgratäng till middag ett par dagar i rad nu...), sett på film, sett talangfinalen som vår favorit vann och spelat wii...
Kort sagt, vi han med mycket, men olagligheterna var nog roligast ;)

Nu är jag hemma och mellanlandar innan jobbet ikväll (14-21:15) och panikfixar lite mat -räksallad med svart quinoa (återkommer om hur det smakar, men hittade ingen röd när jag handlade...)
Förhoppningsvis klarar jag mig utan regn, men vis av tidigare erfarenheter följer regnstället med mig ikväll!!!

Satan i gatan vilka ben...

... jag kommer att ha när vädret tillåter klänning igen (Halmstad har förvandlats till en ända stor vattenpöl och det fullkomligt pissar ner regn, Grattis alla som tar studenten idag!)
Körde ett grymt benpass idag med 30 minuters kondition följt av benpress och insida/utsida lår: 3 set benpress 110, 120 och 130 kg -jag ska banne mig fixa snyggaste rumpan på citygross ;)
Sen maxade jag maskinen på låren, men ärligt -lite dåligt att den inte har mer än 70kg belastning! Någon som har en bra övning som man kan göra med mer vikt och komma åt de musklerna??? Kanske ska höra med Kristin på jobbet, hon är ju IVP:are och har grym koll!!!

Nu sitter jag här med min lyxiga frukost -vaniljyoghurt med müsli och färsk ananas och känner träningsvärken komma krypande, känns som om det här kommer att bli en dag... Trots att det regnar så att jag inte kan ha mina nya pjucks idag, men som plåster på såren ger jag er i alla fall en bild...



Helt ärligt är dem to die for och jag fick dem för halva priset på wedins (som har total  utförsäljning as usual, hm vad säger marknadsrätten om det???)

Jag säger JA!

En liten komentar angående debatten kring den där förbaskade båtlyften i Sörping...
Ny idé har framkommit, och ärligt så tilltalar den mig!
En borg som ska slussa båtarna över E22, låter rätt coolt och kan ge en rätt häftig inramning vid infarten till staden -om det byggs gedigt och ser rustikt ut!

Uppfinnaren beskriver sin idé här
 
Annars, för er som aldrig begripit er på länkar, finns en liten beskrivning av konstruktionen:

I början av säsongen pumpas vatten upp i den ena slussen och akvedukten över E22. I botten har man vattenrör mellan slussarna på båda sidor av anläggningen. När man sänker slussnivån på ena sidan rinner hälften av vattnet automatiskt över till motsvarande sluss på andra sidan, så man får samma nivå (enligt principen kommunicerande kärl). Resterande vattenmängd pumpas över. Slussen kan göras till en turistattraktion genom att den byggs i form av en medeltida borg, för att anknyta till Söderköpings historiska arv. Sluss-borgens torn kan bli utsiktsplatser, där kan finnas en restaurang med medeltidsprofil, en utställning med slussmodeller som besökaren kan manövrera själva och ett kanalmuseum.

Varför sova när man är ledig?

Vill bara meddela att jag var uppe och tvättade 06:00 imorse -PÅ MIN LEDIGA DAG!!!
Men nu är jag pigg (hyfsat) och uppe, ska ta tag i mitt liv nu och gå iväg o träna!
och sen bär det av ut till hjärtat, länge sen vi träffades ju!!!
Men först: träna!!!!

Fringe!!!

Äntligen är det tillbaka och gud som jag har saknat Walter Bishop, tvs mesta underbara psykfall!!!
Men avsnitten är för korta, jag vill ha mer -NU!!!

Annars har jag upptäkt ett enkelt mått för att mäta att man är lite för trött: Slänger du din papperstuss i vasken och häller ut vattnet i sopphinken, då är det läge att gå och lägga sig...
Och eftersom jag lever som jag lär (ibland, jag är en jäkla hycklare egentligen) går jag och lägger mig nu...
Ny dag imorgon, en ny LEDIG dag...


Endorfinhög

Yes, en riktig uppåttripp på ren endorfin, känner mig så jäkla glad bara! träningen idag gick grymt bra och jag kände mig stark, även om mjölksyran nu glider genom hela överkroppen!!! Körde 30 minuter tuff kondition och sedan en ny armserie som jag tänkert utöka lite smått över tiden...

Nu kör jag lite återhämtning (blogg + yoghurt, perfekt kombo), sen är det hopp in i duschen och sen ut på stan... jag MÅSTE hitta ett par jeans (de jag har har spruckit i sömen, visst känns det kul!)... Har bara knickers att ta på mig just nu och ska sommaren fortsätta att utvecklas i den här takten känns det som om det kan bli lite kallt...

Sen är det ju jobb i kväll med, 15-21.15, ska försöka ringa modern under rasten -annars slår jag en pling efteråt, svara då -caprice?

Men ja, duscha känns som en bra idé

Lill-lördag, typ?

Först: Sverige har tydligen shape:at upp sig och blivit bäst när det gäller (visst, Malta är ett skitlag -men ändå), 4-0 är på rätt väg: Men (med Tony Irving uttal), det är 4 matcher till som måste vinnas (M.Å.S.T.E)...

Dagen i sig annars:
Uppe med tuppen (hmm, ja alltså: den tuppen som tar lite längre sovmorgon och inte masar sig upp förens 8, men ändå -tidigt) och i väg o tränade -ÄNTLIGEN! Första passet på exakt 1 vecka, har varit på väg att gå sönder av delirium efter endorfin! Körde 45 min mixad kondition och sen ett benpass där jag ökade på allt (Linda, aka superwoman...)

Sen hem bara för att upptäka att fucking stadsnätet ligger nere som vanligt, 2 timmar kvar tills jag skulle börja jobba och inget Internet? Vad gör man i det läget?
Nu låter jag kanske sjukt internetberoende (och det är jag förmodligen med), men jag vill faktiskt få min dagliga bloggdos!!! Och lite betapet är nödvändigt! Okej jag erkänder, jag är en internetpundare, men jag tänker inte gå med i AIK (Anonyma internet Knarkare), utan jag är stolt över mitt missbruk och planerar att i framtiden leva öppet med det!
Men ni kan ju förstå hur stissad jag var innan jobbet när jag inte hade fått min dagliga fix, hade kunnat sluta i katastrof!!!
Men eftersom det var massor att göra på jobbet (studenttider ni vet) så höll jag mitt begär i schakt tills jag slutade...
men det första jag gjorde när jag kom hem var ju att starta datorn (of course...)

O när vi ändå är inne på jobbet: Jisses vilket bra gäng vi är...
Och idag har jag verkligen haft redigt skoj: har bland annat nästan lyckats att skrämma ihjäl två kollegor *skrattar ondskefullt*

Dessutom har det framkommit att det finns fler City Gross-bloggare:
Jessica, Louise och Therese, ni kan väl kika in och se vad det är för pajsare det är jag jobbar med ;)
Jag hoppas för övrigt på att kunna utöka den listan med bloggare: åtminstonde borde alla kassörskor blogga så att jag får lite koll på vad som händer i deras liv ju *nyfiken i en strut*

Men ja, nu tänkte jag gå och lägga mig -gosa ner mig under  täcket o typ sova 2 timmar per kvart eller så... behöver bli utvilad, har liksom some planes för imorgon... Typ träning, rea, jobb (i den ordningen, jobbar 15-21:15 imorgon)...

ÅÅÅ en sista grej: Mamma: Jag ringer dig på fredag om du är hemma då, jag är nämligen ledig... Såg att du hade ringt tidigare idag, men jag var på jobbet då... Du kan väl skriva en komentar här så jag vet att du lever? Har det varit skolavslutning än förresten?


Så var denna dagen till ända :P

Herregud vilken dag, vilket tempo, vilket väder -typ...
Vaknade imorse av strålande sol från en klarblå himmel, wonderful...
Underbart skönt ute när jag hojade upp till jobbet vid 8:30...
Sen jobbade jag 9-19 och det gick i ett -gôtt!
Men sen stämplade jag ut kl 19 och då hade det börjat ösregna, men jag skulle ju vara kvar på jobbet för personalmöte så jag antog att det skulle slut...
Men tji fick jag, det formligen pissade ner när vi begav oss hem vid 21:30!!!
Men vi var 5 tappra tjejer med glatt humör som cyklade hemåt och jag hade sällskap nästan hela vägen!!!
Kom hem som en dränkt katt och frös som en hund, men en lååång varm dusch ordnade upp det mesta...
Men nu är det läggdags, ska försöka komma iväg till gymmet imorgon -måååste!!!!

Måndag, vad bjuds det på idag?

Hmmm, en himla massa konstiga mardrömmar inatt, skogsbränder, tidningsartiklar och föredetta skolkamrater...
Vaknade kallsvettig i alla fall, jag som trodde mardrömmarna skulle upphöra när sommarlovet kom!!!

Just nu ägnar jag tiden åt att tvätta lakan och arbetskläderna, samtidigt som jag slösurfar runt. Känner mig seg, som om jag inte riktigt vaknat än -antar att det blir så när mardrömmar rycker upp en ur sängen...
Men men, det glömmer vi och går vidare :P
Jobbar i eftermiddag/kväll 13-21:15, se vad dagen har att bjuda på!!!

Måste väl komentera valet också:
BRA:
*
Sverigedemokraterna tog sig inte in
* Moderaterna fick inget jättestöd
* Valdeltagandet steg

USELT:
* Vänsterpartiet tappade enormt mycket
* Socialdemokraterna fick inget jättestöd
* Kristdemokraterna är tydligen superpoppis (kristen höger i EU, någon mer än jag som får USA-vibbar?)
* Valdeltagandet är fortfarande åt helvete för lågt!

Men nu kallar tvätten :P

D-Day of the year...

Idag är det dags för vårt viktiga uppdrag: dags att rösta!!!
Nu gäller det att vi förenar oss så att högern och ultraextremisterna minimeras, vi vill inte ha det skiten i EU!!!
Själv ska jag svänga förbi biblioteket nu innan jobbet, har dock fortfarande inte bestämt mig för vem jag ska kryssa -får helt enkelt bli en surprise ;)

By the way, solen skiner i Halmstad =extremt mycket folk på jobbet (de är galna, så fort solen steker sticker de o storhandlar, men det är ju bara bra för oss =D )

Sista tentamorgonen för terminen...

Då är det dags, sista tentan för terminen...
Nu börjar jag bli nervös, men det ska lösa sig den här gången! Det är fan i mig tredje gången gilt!
Men först ska jag plugga lite till, tentajävlenär ju inte förens 14, vad är det för jävla tid?
Men ja, sen är det S.O.M.M.A.R.L.O.V!!!

Jag gillar inte det här...

Jag är hemma och mellanlandar lite innan jobbet, plugg mellan 8-13:20 är ändå duktigt tycker jag!!!
Passade på att svänga inom apoteket på nyhem när jag cyklade hem och införskaffa ett paket panodil (ja mamma, jag skulle ha tagit med mig arvet hem...). Men döm om min förvåning när de har krympt paketdjävlarna... Minimalistiskt små, vad är det för fel med bigpack? Det är absolut ingen ekonomi i petité paket....
Nej det här gillar jag inte, det blir dagens diss!!!


Dagens hiss?
Tycker att bilden talar för sig själv...



Men nu bär det av till jobbet...

Jag tror att jag har knäckt koden

Vill bara meddela att jag tror att jag har knäckt koden till affärsredovisning...
För första gången någonsin har jag nu under morgonen (jag var på skolan redan 8) sytt ihop mitt första bokslut som går jämt upp och som är rätt... Jag ägnade 20 minuter efteråt till att dansa glädjedans och skratta hysteriskt ensam i mitt rum, grannarna i rummen brevid övervägde troligen att ringa psyket men än har inga människor i vita rockar dykt upp...
Men nu får pausen vara slut, måste plugga lite till innan jobbet i eftermiddag (15-21.15) och innan dess ska jag även belöna mig själv med att cykla bort till Ninnis tobak och hämta ut mitt bokpaket från adlibris! Vad sägs om 3 Mari Jungstedt, 1 Jens Lapidius, 1 Jan Guillo och 1 Läckberg, första sommarläsningen är fastställd! Men först ska tentan avklaras, men i morgon kväll efter 19 (tenta 14-19) blir det soffan med en bra bok!
Men nu: PLUGG!

RSS 2.0