Delad glädje är dubbel glädje

Jag sitter och ser bröllopet på SVTPlay och det gör ont i mitt hjärta att Stina inte fick uppleva detta!
Den glädjen vi delade under förlovningen hade varit ännu större under gårdagen om hon fortfarande varit hos oss! Det går inte att komma ifrån att jag saknar henne!
Att få dela den dagen med henne hade betytt så oerhört mycket, både för henne och mig. Livet är nyckfullt, men detta bröllop borde hon ha fått uppleva! Med bruden vacker som en dag, brudgummen stolt som en tupp, musiken, kyrkan, blommorna stämmningen. Jag önskar att du fortfarande fanns här i bland oss!!!

Royalistisk yra!

Jag såg det och jag grät!
Jag kände deras lycka och jag blev alldeles varm inombord!
Gårdagens bröllop hade allt, den bedårande strålande bruden, den stolta brudgummen, vackert väder och en tårta som heter duga (333 cm hög tror jag bestämt att den var)!
Och för er som undrar, tvn var på från det jag kom hem 16:30 tills dess att jag somnade någon gång mellan tårtan och brudvalsen! Och det bästa av allt, hjärtat såg det med mig och vi upplevde allt det här ihop!!! Fantastiskt!


De officiella bröllopskorten!


Fel tid

 Tydligen börjar jag inte förens 10:30...
Vilket innebär att jag hade kunnat sova lite längre, men heay thats life
Därför ägnar jag mig åt Toby Keith istället, helt klart den bästa just nu!



En av de där kvällarna

Det är en sån där kväll när jag inte alls vill gå och lägga mig, är inte trött och inte motiverad till att ens försöka somna. Hellst av allt vill jag gå ut i sommarnatten och bara njuta av årstiden, men då kommer fegisen i mig fram... Gunillaparken, behöver jag säga mer?

Älsklingen snarkar redan -men han ska ju upp 5 imorgon... Sj räcker det om jag knatar upp efter 8, alltså är det långt i från sömnpanik än! Men frågan är vad tusan man ska göra? Inte ens England verkar veta vad de ska göra, efter 0-0 mot Algeriet känns det här VM:et rätt konstigt... Tror jag ska följa min instinkt och sätta ett par kronor på Schweitz som slutsegrare!

Men det löser ändå inte frågan om  vad som skall göras!

Motiverad!

Måste säga att nya arbetsuppgifter verkligen motiverar mig! Efter lite plugg nu i två dagar känner jag mig som en hejjare på både Svenska Spel och ATG, korven kan jag ju sen innan och eftersom hela jag är en bakelse känns ju inte den biten så svår.... Caschguard och jag är ju med kompisar så inför kvällens "Stängnings-skola" känner jag mig inte allt för osäker!
Ska bli skönt att ägna dela av sommaren till att rocka i förbutiken, varriation is the shit!

Ikväll är det som sagt bara se och lära, men sen så ;) Jobbar 17-21:30...
Älsklingen och jag ska passa på att handla lite innan också, så smidigt allt blir tack vare hans cykel ;)

Planer

Lutar åt att det kanske blir en weekend i Köpenhamn i augusti...
Nästan som Rom faktiskt...
om man bortser från språket, maten, historian...
Men vad fan, det är ju U.T.O.M.L.A.N.D.S!

Idealisten

Jag har länge tänkt läsa Thomas Bodströms böcker och har äntligen kommit igång, som vanligt så kastar jag mig in mitt i serien i bok 2 av 3. Men det gör inte så mycket för läsupplevelsen, som läsare förstår jag huvudpersonernas historia tillsammans och därför är det lätt att hänga med.
2 mord i Riksdagen, tillsynes utförda av rasister visar sig ha en helt annan förklaring. Inget är vad det verkar och det lockar. Boken är kanske inte den mest explosiva där man hela tiden sitter med en puls på 200, men den fångar mig. Det är en bok jag njuter av att läsa, men som inte ger mig några större problem att gå vidare efteråt. Jag gillar miljön och det faktum att den är rätt unik. Men jag saknar en huvudperson som jag verkligen gillar, det är snarare Petra som är spännande än de faktiska huvudpersonerna Mattias, Susanne och Gerd...
"Idealisten" är en bok som gör sig bra på stranden i sommar och du läser ut den snabbt, men om du bara ska läsa en bok i sommar så tycker jag inte att du ska välja den här.
Mitt betyg blir LLL.

Den dubbla tystnaden

Mari Jungstedt är utan tvekan drottningen av deckare, det finns ingen som kan skildra miljöer  och få läsaren att känna lukten av tång och tjära som hon och "Den dubbla tystnaden" är inget undantag.
Från sidan 1 är jag fast, lever mig in i det som aldrig förr. Jag går runt i Tera Nova, åker vägen mellan Visby-Fårösund, står på bilfärjan över till Fårö. Hela tiden målas landskapet upp i min hjärna och jag njuter av varje sekund.
Att huvudpersonerna utvecklas är intressant, men dessa kufiska figurer som är unika för den här boken är mest underhållande. Attt mördaren är rätt lätt att identifiera gör inget för boken är spännande ändå, eftersom poliserna går på lite vilovägar.
Min personliga övertygelse är att alla borde läsa samtliga böcker av Mari Jungstedt eftersom hon är den bästa författaren vi har i denna genré! Utifrån det vill jag ge den här boken LLLL i betyg, den är inte Maris bästa, men fan inte långt därifrån!


Back in town

Då var vi Halmstad igen, känslorna är blandade...
Skönt att komma hem, men saknar friheten i Los Norsholmos...
Spenderat mycket tid med brodern och det har varit riktigt kul -även om jag kanske inte förstår vitsen med att springa runt och Geo-catcha i en skog full av 3 miljoner mygg!
Men att guppa runt i "Yatchen" på Roxen, det förstår jag meningen med!!!

Men nu är det vardag igen och en rätt intensiv jobbvecka! Ikväll blir det kassan 15-21:30 as usual, men från och med imorgon är det upplärning i Förbutiken som gäller =D

Ska försöka hinna med att ta tag i grejerna jag fick med mig hem från mor med -vad ska sparas och vad ska slängas? Men måste bara hitta lite motivation till det med -egentligen känner jag mest för att gå och lägga mig igen ;)

Hastigt och lustigt

Helt plötsligt blev jag med Facebook, trots alla mina argument så har jag nu ett eget konto. Den stora frågan nu är vart fan jag är på väg? Jag bryter mot alla mina principer!

Live to win

Bok nummer 2 lästes ut under eftermiddagen och gav mig hjälp att motivera mina beslut och få mig att stå stark i det jag tycker och vill.

Boken är en biografi skriven av Andreas Carlsson, Mr Idol och är i mitt tycke så mycket mer än en biografi -det är en självhjälpsbok i stil (och kanske bättre än) Mia Törnblom och Co som betonar vikten av att vara sig själv och gå sin egen väg där magkänslan får bestämma.
Det finns ingen tvekan om att Andreas är en man som har lyckats med mycket och som faktiskt helt öppet och ärligt delar med sig av sina erfarenheter.
Boken griper mig, handlingen är inte lika extrem som Jena Jeamssons biografi, men den fängslar mig och jag läste ut den på i runda slängar 18 timmar (då är sömn, matpaus och skola inräknat under den tiden...). Jag ville helt enkelt veta mer om denna spännande människa...
Språkligt blir det nog inget Pulitzer, men en man av han kaliber behöver inte det -hans erkännande finns i form av tusentals guldskivor och en låtskatt utan dess like.

Live to win -låtarna som skrev mitt liv får LLLL av mig, helt klart en bok ni bör läsa i sommar. Visst svider det i vissa Jante-svenskars hjärtan att läsa om hans framgång. Men Andreas är en self made man och han förtjänar all cred.
Nu mera är Andreas min favorit i Idoljurryn, sorry Bagge ;)

Jobbig väntan

Är det meningen att man ska få panikångest när man inser att mailen måste öppnas?

Examen

Imorgon tar jag min kandidatexamen, men jag har ingen lust att gå dit -vad har jag där att göra liksom?
Jag har ett år kvar och tänker inte fira förens mitt mål är nått!
Men klassen har dragit ihop champangelunch på Bolmens o så gemensam march upp till skolan...
MEN JAG VILL INTE!
 *censur*eftersom fel människor tog åt sig av fel saker så väljer jag att censurera resten av inlägget *censur*

Politik

Jag känner att vi är oense i den här frågan och har olika prioriteringar...
Och så lämnar vi det där för idag


Sommartradition

Jag är en bokmal av stora mått och därför har jag tagit upp mitt årliga sommarnöje med bokläsning, på 3 dagar är jag inne på min andra bok och jag älskar det.
När det är sommar läser jag allt, chick-lit, biografier, krigsstrategiböcker och sist, men inte minst: DECKARE!!!
Men deckarna har inte kommit igång än, jag har en Mari Ljungstedt och en Mons Kalentoft som ligger och väntar -men först ska jag läsa klart Andreas Carlssons -Live to win, låtarna som skrev mitt liv.

Boken jag läste innan dess var Elsas Mode, en chick-Lit av Sofi Fahrman. En bok som lovade mycket, men som inte levererade hela vägen fram. Den har av resencenter jämförts med Denise Rudbergs underbara "storlek 37" vilket satte mina förväntningar högt, men att jämföra denna egocentriska framgångssaga med Denises underbara böcker är som att säga att GB:s Big Pack-glass är som Ben&Jerry...
Men boken är ett bra tidsfördriv, men inget som får mig att vilja läsa från pärm till pärm...
Mitt betyg blir därför LL+
Mer än så kan jag inte ge till en bok som lovar runt och håller tunt...

Men fler recentioner lär följa under sommaren, och boktips mottages tacksamt!
Gärna av lite mer okända författare, jag älskar nya bekantskaper! Finns det någon outstanding självbigrafi jag bör läsa, en deckare jag inte får missa eller en Tom Clancey bok som är underbart bra?
Tipsa tipsa tipsa!

the Spa

Besöket på Sankt Jörgen Park Resort är en av de bästa grejerna jag gjort!
Hotellet i sig är fantastiskt smakfullt inrett i en ljus och luftig stil. Hotellrummen är moderna och estetiska med en unika tusch i varje!
Spa:t är oerhört rogivande med kunnig och vänlig personal, och enligt mitt sällskap  bättre än både Vann och Varberg.
Jag kommer definitivt försöka åka dit igen, men får nog vänta till nästa lågpriserbjudande -för den normala prisklassen har jag nog inte råd med ;)

Men en sak är säkert SPA is the shit ;)

´Till de anonyma besökarna ;)

För er som intresserar er för min mors förehavande och egenskaper, de blir bara värre för var dag som går...

RSS 2.0