Ändrade planer...

Inställd föreläsning för att lärare fått vinterkräksjukan, stackars honom känner jag bara! Samtidigt är jag lite besviken, känns som om den här kursen kanske blir lika sjukdomsdrabbad som jöken och det får inte hända!!! Vill verkligen få ut mesta möjliga av den här kursen!!!

Men å andra sidan, det är superfint väder ute och jag funderar på en promenad :P Men först måste Marica och jag upp till skolan och scanna in en grej som vår handledare ska ha, men sen kanske jag kan muta henne att vi ska ta med hennes vovsingar upp på galjberget =D
Have a super nice sunny day!
(och för er i snöstormssverige, ha en bra dag ni med!)

Väderkaos...

Milt uttryck kan man ju kalla det snökaos: ett evakuerat dagis, en skorsten som höll på att rasa och stadsbussar som var försenade med minst 35 minuter... Härlig start på ett jobbpass liksom ;) Kom 12 minuter för sent trots att jag tog bussen som enligt tabell grå 16:15 (bussen innan går 15:45, inte direkt så att man kalkylerar med att bussen ska vara så pass sen att man tar en buss som går 30 minuter innan den man hade tänkt ta  -å andra sidan var nog inte den bussen 35 min sen för jag stog på busshållplatsen 16:05...)
Men trots förseeningspaniken och det faktum att jag såg ut som en polsk hora efter att ha pulsat fram i snöstormen hade jag trevligt på jobbet :D
Jobbade med några av de allra bästa kollegorna idag och det livar upp =D

Dessutom hade jag två väldigt söta flickor inne och handlade tillsammans med sin pappa. De var väl någonstans mellan 3-5 år och lite lagom kloka som barn kan vara ;) De stannade och tittade på ett tidningsomslag som de började diskutera:
-Jag vet vem det är, det är prinsessan Victoria
-Ja, och det är hennes kille
-Men, hon har ju blå klänning på sig -betyder det att hon är prins?
Det var i det läget jag vek mig, barns funderingar är så underbara ibland. Deras tankemönster följer liksom inga enkla regler, klart det största glädjeämnet idag!

Det näst största glädjeämnet var annars att underbara Angelica körde mig hem så jag slapp mer busstrassel -jag har så fina arbetskamrater!!!

Nu är min plan att jag bara ska slänga på svtplay och se mästarnas mästare, missade ju det totalt igår, och njuta av att jag är ledig nu ;)

Ta det lungt i snökaoset nu!



Vitt, så vitt

Kraftigt snöfall i Halmstad (och resten av Sverige förmodar jag...) idag, men det hindrar inte jobbet från att kalla: 17-21 ikväll... Börjar kännas att jag har jobbat 6 dagar i rad nu, känner mig lite lätt trött just nu -på något sätt blir jag mer motiverad när det är 2 dagar varrannan helg ;) Men jag har ett bra jobb med bästa arbetskamraterna så det är alltid kul när man väl kommer dit ju :P

Annars har dagen ägnats åt massa viktiga saker:
* Lägenhetsvisning vid 9:30 i förmiddags
* Tecknande av Bredband och tv-avtal på Telia, ledsen mamma men vi valde bort "vanliga" telefonen -gick att få ett bra paket med bara bredband och tv. Så nu får vi 10 Mbit in och ut och kanalpaket lagom, ett alldelles vanligt svensonval ;) Alldeles ordinärt så där...
* C-uppsats-skrivande, vi är faktiskt klara med texten precis som planen var! Imorgon ska vi bara ägna en timme åt att läsa igenom och snygga till och sen så ska vår handledare få ta del av den =D

Men nu ska jag ladda om lite och hitta fokus innan jag tar bussen upp, vägrar cykla i det här jävla vädret eftersom snöröjningen inte lär komma igång förens tidigast fredag...

Händer grejer...

Jisses vad HFAB har jobbat snabbt med min lägenhet, jag sa upp den i onsdags, sista ansökningsdagen på den var sen igår och nu 15:30 kommer den första och tittar på den! Ska även visa den i morgon 9:30 och sen får vi se om någon mer ringer och vill se den!

Det händer även grejer med uppsatsen, vi gör stora framsteg: på 2 dagar har vi ett inledningskapitell på i alla fall två sidor som förmodligen kommer att bli längre imorgon. Planen är att all textmassa ska vara klar imorgon så att vi bara kan bearbeta den på torsdag och jag tror faktiskt att vi hinner det! Dessutom har vi knutit till oss en hel del kontakter idag som förmodligen kommer kunna hjälpa oss rätt mycket framöver, helt klart produktivt! Och tur att jag har Marica som vågar ringa alla dessa "jobbiga" samtal :P

Men nu ringer det på dörren, måste rusa!

Ambitiös frukost

Mmm, idag var jag nog till och med överambitiös!
Hade absolut inget pålägg hemma, men jag fick en brilljant idé -äggröra på knäckebröd med tomater!
Känns som ett bra sätt att börja dagen på!

Dagens plan är mycket lik gårdagens, uppsatsskrivande hemma hos MArica vid 10 och framåt och sen börjar jag jobba 17...
Inga problem att veta vad man ska göra i alla fall ;)

Och jag har helt fucked up tidsuppfattning just nu, har varit helt övertygad om att det är onsdag idag, men nej -det är ju bara tisdag :( Veckan går just nu för långsamt, jag vill ha fredag idag!

Kaaaaalt

Jo tack, rysskyla kan man nog kalla det -bet lite i kinderna när jag cyklade hem...
Men det gjorde inget, hade ett underbart pass på jobbet och var på toppenhumör!!!

men nu är den sängen som gäller, redigt trött!

En bra början!

Det gick riktigt bra att börja, det svåraste brukar annars vara att komma igång med att skriva -men det underlättar mycket att vi har en deadline att jobba mot!
På måndag ska inledningen vara i princip klar, visst finns det utrymme för revidering men det är starten på allt och den ska vara bra. Det vi har gjort hittills är bra, jag är nöjd med oss och än så länge har vi inte bråkat ;)

Men nu ska jag surfa runt efter lite kompleterande fakta till problembakgrunden -lika bra att göra det innan jag börjar jobba ;)

Dags igen

Ny vecka, nya möjligheter som det så flott heter. För mig är det ett nytt kapitel, bokstavligt talat -för idag börjar vi skriva på kapitel 1 till vår kandidat!!!
Jag tror faktiskt att det här kan bli en bra grej, I got a feeling liksom ;)

Sen är det jobb ikväll också, 17-21:30, känns som ett lagom långt pass :P

Men först har jag ett paket att hämta :P

SM i kylskåpspoesi

IKEA ordnar SM i kylskåpspoesi, det kändes som ett bra tidsfördriv en söndagkväll...

Utmanad ;P

Så var man utmanad igen, denna gången blev det en award med förpliktelser från Nina.

Uppgiften är som följer:
A: Kopiera awarden till bloggen!
B: Länka till personen/erna som gett dig awarden!
C: Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
D: Välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till!
E: Länka till deras bloggar!
F: Lägg en kommentar i deras blogg att du gett dem denna award!


7 intressanat fakta om moi ;)
1. Jag är en jäkel på att baka, men bara när andan faller på!
2. Jag känner i princip till alla hundraser som finns och är en sådan person som de allra flesta hundar älskar oavsett hur de vanligtvis beter sig mot folk.
3. Jag kan rabbla melodifestivalvinnare från senaste tävlingen till låååångt innan jag var född -min autistiska sida.
4. Jag ville bli cirkushäst när jag var liten, sedan dess har planerna ändrats mycket och ofta -drömde dock aldrig om att bli mäklare...
5. Oavsett om jag någon gång i framtiden blir snuskigt rik så finns det ändå bara ett hus som jag verkligen verkligen vill köpa och det är farfars -det är Sverigest bäst belägna kåk!
6. Jag njuter av tystnaden.
7. Jag är i princip oslagbar i stress (kortspelet) och jag är grym på att räkna kort...

Och nu skulle jag vilja veta 7 intressanta fakta om
Cicci
Anne
Johanna

Therese
Linda
och Mamma (men hon har ingen blogg...)
(jag känner mig smått sifferdyslexisk ikväll och bestämmer därför att det här är 7 st)

 

På den 3:dje dagen...

Ååå, vilken skön söndag!
Vaknade utsövd vid 9:30, vilket innebär 12 timmar sömn inatt -ver rejält trött när jag stupade i säng straxt efter 21 igårkväll!
Såg lite skidor, gick upp och duschade, såg lite mer skidor och lagade lunch -och vilken lunch sen!!! Min absoluta favoritmat alla kategorier: Spenat!!! Mmmmmums!
Nu känner jag mig riktigt nöjd med mig, känner inte av axlarna fullt så mycket idag -och hoppas att det förblir så!
Jobbar hela eftermiddagen/kvällen idag, 14-21:30 och hoppas på lugnare tempo än igår -var ruskigt mkt folk (men kul att de hittar till oss!!!)

Men nu ska jag nog spela en omgång Betapet innan det är dags för jobbet, en perfekt uppladdning!

Verkligen?

Vad är egentligen grejen med Chabby chic?

En sak är säkert, nerver in my home!

Dag 2

Nu är det dags för det andra av sex arbetspass på raken, jobbade 3h 45min igår och det var en pärs för axeln -hur blir det då med 7h??? Men jag har en plan, den stavas zon, voltaren och tigerbalsam! Jag luktar förvisso som en hel jenkafabrik, men det är det värt för att klara hela passet!!!
Har defenitivt inte råd att sjukskriva mig om jag ska ha råd med mina möbler ;)
Men det är helgen innan löning, borde vara rätt lungt på jobbet idag -barnbidragen borde redan vara uppshoppade ;)
Kanske kan vila min axel genom att vara på golevt istället? Vi får se vad som händer :P

En annan grej, håller tummar och tår för att Anja tar 3:djeplatsen nu i störtloppet, borde inte vara någon av de efterföljande som tar henne! Hon förtjänar all framgång!

Den däringa personligheten...

The grej of the day är tydligen 41-frågors-testet och jag är ju så svag för grupptryck så därför var jag också tvungen att göra det. Resultatet följernedan:


Personlighet
Bestämda och uppriktiga. Födda ledare. Utomordentlig förmåga att förstå övergripande organisatoriska problem och finna hållbara lösningar. Intelligenta och allmänbildade, ofta mycket bra talare. Värderar kunskap och kompetens och har inget överseende med ineffektivitet eller dåligt organiserad verksamhet.

Passande yrken
Företagsledare, VD:ar, organisationsgrundare, affärsföreståndare, chefer, entreprenörer, domare, advokater, jurister, datakonsulter, universitetslärare, politiker, kreditrådgivare, fackrepresentanter, marknadschefer, banktjänstemän, systemanalytiker, forskare.

Ja, vad kan man säga -jag känner mig träffad ;)
Det enda jag saknar är inte mäklare var ett givet yrke för mig, men jag tror jag är perfekt för det oavsett vad testet säger ;)

Vad har du för personlighet?

På jakt efter:

Efter mötet med handledaren passade Marica och jag på att ta en fika, diskutera uppsats och framtid men framförallt, möbler och lägenhet ;)
Eftersom jag ser att ord som lägenhet får nya människor att söka sig till min blogg (Välkomna :D ) så vill jag passa på att slänga ut lite efterlysningar:

1. Vi är på jakt efter nytt köksbord med tillhörande stolar, gärna lämpat för 6 personer, men det behöver inte nödvändigtvis vara 6 stolar till. Köksbordet skall inte vara i furu utan gärna i något mörkare träslag. Stolarna bör vara i samma nyans och gärna klädda skinnimitation/textil. Pris är en diskussionsfråga beroende på möbelns skick.

2. Vi jagar även soffa, och har bestämt oss för en divansoffan, men där är våra önskemål lite mer diffusa: Inte för stor, inte för liten och mjuk/bekväm med plats för många kuddar. Pris är även här en diskussionsfråga.

3. Vi ska måla om lite möbler som jag vill ha blommönster och olika ord skrivna på. Jag är förvisso konstnärligt lagd, men känner att bästa resultat förmodligen uppnås med hjälp av schabloner! Är det någon som har en uppsättning schabloner som matchar beskrivningen är även det intressant, annars mottages gärna tips om bra affärer som säljer fina schabloner =D

Känner du att du kan hjälpa mig med något utav detta så kan du väl maila mig på: [email protected] med dina kontaktuppgifter så lovar jag att höra av mig till dig snarast!


Första mötet avklarat

Handledaren till c-uppsatsen känns efter möte 1 som ett riktigt kap till skillnad från handledare som vissa andra har *host*Martin*host*.
Han verkar engagerad, kunnig utan att ha förlorat sin nyfikenhet, humoristisk utan att missuppfattas, konstruktiv och framförallt, genuint trevlig. Visst inser jag att vi efter ett tag förmodligen inte kommer att vara bästa vänner, men det var en människa som jag känner att jag litar på och som jag faktiskt tror kan hjälpa vår uppsats att lyfta!



Dags nu

Första mötet med handledaren nu 9, ingen vet i vilken lokal vi ska vara -bra start!
Men vi kör en vild chansning och satsar på O-huset ;)

Om jag vore historisk

Jag har via mail blivit utmanad att ställa upp i NEs "Vem tror du att du är"-test och självklart var jag ju tvungen att testa vem jag skulle vara av alla dessa historiska personer!
Men döm om min förvåning när testet tyckte att jag var allra mest lik Marilyn Monroe!

Enligt beskrivningen av henne så skulle alltså jag ha en personlighet som liknar denna:
Marilyn Monroe (1926-62) var den firade stjärnan med det labila psyket. Dog tidigt men har förblivit stilikon.
Och exakt hur ska jag tolka det???
Att jag är labil, men sjukt snygg?

Häng på testet nu, vem blir du?
Själv tror jag jag ska testa ett par gånger till, känner mig inte precis som Marilyn ;)

UPDATE:
Min andra tvillingsjäl är
Zarah Leander (1907-81) var en firad sångerska som helt saknade politiskt omdöme. Hyllad i Tyskland och ska ha druckit Goebbels under bordet. Sedermera gay-ikon.

Jag vet inte vad ni tycker med efter detta så tar jag lätt Marilyn, klart bättre än Zarah i alla fall -och är det något jag inte saknar så är det politiskt omdöme!!!

WEEEI!

Bra besked idag, fick VG på mitt PM i Fastighetsekonomiskanalys och examinatorn sa att det var ett av de bättre PM:en i hela kursen, både innehållsmässigt och strukturmässigt...
Bara jag som tycker att det bådar gott inför C-uppsatsen?


Guldstjärna till mig


Inte fullt så fullt idag...

Dagen är inte riktigt lika fullproppad idag som igår, men det är rätt skönt det med =D
Ska upp till skolan och se hur det går med rättningen av mitt PM nu först, sen är planen lite plugg på biblan, ett varv med dammsugaren och sen blir det bio ikväll!
En rätt lagom torsdag (eller ja, onsdag i Fyllingetid då...)


LÄGENHETSFEBER!

Nu är den verkligen vår, lägenheten i våra drömmar.
Kontraktet är skrivet och det finns inte mycket (hoppas jag) som kan hindra oss från att flytta ihop!
Men eftersom vi får flytta in 1/4 och jag har min lägenhet till 30/4 så vill jag bara passa på att nämna att HFAB under de närmaste dagarna kommer få upp en välskött studentlägenhet, centralt belägen på fjärde våningen där inflyttning kan ske tidigare om det är intressant!
Är det någon student som är intresserad så anmäl er på HFAB och sedan kan ni kontakta mig här så mailar jag bilder om ni vill se hur den ser ut invändigt (men jag kan inte påverka vem som får lägenheten, det beror på HFABs poängsystem)!

En bra dag

Jag tror på den här dagen, känns som om den kan bli ett vägskäl i mitt liv där jag tar nästa steg. Det är många viktiga saker som skall göras idag: Möte med studierektorn, besök på högskolebiblioteket, kontraktsskrivning, kontraktuppsägning, abonemangsuppsägning, prata med försäkringsbolaget, springa till apoteket, köpa biobiljetter och sen toppar vi det hela med tvättstugan -du kan kalla mig upptagen om du vill ;)

Men nu blir det rusa till bussen (nej, kan jag undvika att cykla i det här vädret så gör jag det :P )

ÄNTLIGEN

WEEEEEEEEEEIIII!!!
VI HAR FÅTT LÄGENHET
MICKE OCH JAG SKA BLI SAMBOS!!!

*dansar glädjedans, skriker och beter mig allmänt hysteriskt*

1/4 flyttar vi in i vår vindslägenhet (mhmm, fancy fancy...) med nyrenoverat kök och badrum mitt i stan -vi har verkligen dragit en vinstlott här!
Tänk att 74 kvm kan kännas som en sådan befrielse, nu är det bye bye till mina något irriterande grannar!
Jag är så överlyckligt jävla glad!


Duktiga

Ja då var biblioteket länsat, fanns en del böcker inom vårt ämne -nu ska vi bara plöja igenom hela skiten...
Men känns som om vi är på väg och det känns bra inför fredagens upptaktsmöte med vår handledare. Ska för övrigt bli kul att se vad det är för en pajsare med tanke på att han har skrivit en av de jobbigare böckerna jag någonsin stött på -men det kan ha berott på kursen boken hörde till och även föreläsaren ;)

Bokmal?

Mot biblan, gräva ner oss och förkovra oss inom fastighetsbranchen och den enorma mängd litteratur som förhoppningsvis finns i ämnet...
Målet är den mest fatastiska kandidatuppsatsen ever!

Dags igen...

Då är vårterminen igång igen, känns som om det var igår höstterminen slutade...
Fast det var ju faktiskt i fredags, har ju haft hela 2 dagar ledigt -vad är det att gnälla om liksom?
Bara jag som längtar efter sommarlovet???
Men hey, dryga 4 månader utan en minut ledigt tack vare kandidatuppsatsen känns väl lockande...

Kan inte

Kan inte
Vill inte
Ska inte
 
På den nivån är det ikväll, har otroligt svårt att gå o lägga mig just nu...
Känner bara inte för det,
imorgon drar liksom allvaret igång igen och sen finns det ingen mer ledighet förens i sommar, är det konstigt om jag känner mig stressad???

Det jag verkligen vill just nu är att krypa upp i soffan och se resterande filmer i GSI-serien...
Men nej, sen när kan man göra bara som man vill?
Så nu går jag och lägger mig, men notera att det är under protest -så det så!

Tv-nööörd!

Dagens älskar:

En annan del av Köping
Och i synnerhet då Tobbe, jag blir så glad av honom!
En perfekt feelgood-serie så här i mörkret!

men nu är det Johan Falk, ett måste!


Tårögd

När den här tjejen åker skidor då stannar tiden och när hon korsade mållinjen ikväll med utklassningstider till 2:an (22 sekunder) och 3:an (44 sekunder) och 4 nollor då får i alla fall jag feeling om OS-guld!



Helena Jonsson, drottningen av skidskytte!


Precis så

Jag känner att Nalle och jag delar uppfattning här, precis så här känner jag inför att städa!


Blåst?

Peter Settman blev skapligt dragen vid näsan här...
Notera för övrigt hans käcka klädstil, tur att utvecklingen går framåt ;)



Och så slutet:


unga tjejer, värre än djävulen?

Egentligen var tanken att jag skulle gå och lägga mig, var ett jäkla vrak när jag kom hem från tentan...
Men efter 6 lååånga telefonsamtal och all strålning så är jag pigg igen -eller i alla fall inte trött :P
Tror att det är post-tentastress, eller bara kolahjärna...

Har suttit och surfat runt på diverse suspekta bloggsidor ikväll och jag börjar bli allvarligt orolig över all denna nätmobbning... Unga tjejer har fått ett helt nytt medium för att sprida rykten och klanka ner på folks utseende, är det inte underbart? Jag är så glad för att bloggar av den här typen inte fanns när jag gick på högstadiet! Men om ni går in på falsk/sanning eller hotgossip så är det en liten klick med tjejer som ägnar sig åt att bara kasta skit på varandra och klaga på redigerade bilder/tjocka ben/dålig hy/idéstöld/mytomani... Vad är grejen med det?

Nej, sånt är inte min grej... Ska man hänga ut någon så ska man fan göra det på relevanta grunder, som att föreläsaren är ett spån som saknar allt vad pedagogiska egenskaper heter baserat på fakta om hur många av hans studenter som faktiskt kuggar... Det mina vänner är inte mobbning, utan fakta ;)

Taxar är det vackraste

Taxar är en gåva från gud, spanna in detta bildspel så förstår ni varför!

Men, tilläggas bör väl att världens vackraste taxar var/är Tösen och Fia!












 


Och självklart även världens finaste Grynet!


Feting tentaångest

Nu börjar jag få panik, det är fan inte humant att lägga tentan 14 på eftermiddagen -har hunnit bli så nervös att jag spytt! Jävla tentaläggare!


Tentamorgon...

Tentan börjar 14, vad är det för tid? Hur mycket tid tror de att man behöver för att nojja sig???
Men jag ska försöka plugga lite till, få in det sista för Martin och jag fick inte så där jättemycket gjort igår...
Fast vi spelade ju kort i 2 timmar och det var roligt!


Ny lägenhet sökes omgående!

Fy fan vilken natt detta har varit...
Känner mig som ett vrak och det beror I.N.T.E på mig
Mina grannar, som jag väljer att inte kalla för vissa elaka och nedsättande namn eftersom jag är större än så, hade efterfest i natt...
03:20 drog de igång med något jävla Bashuntermarathon och jag är inte överdrivet road av Boten Anna så dags, kanske bara mig det är fel på där?
Men eftersom jag är lutrad efter 2 år i det här jäkla huset ringde jag upp störningcentralen som lovade att skicka en bil omedelbart...
Grannarna stängde av musiken vid 05:30 och jag tror därför att begreppet omedelbart har fått en helt ny innebörd!
Precis den uppladningen jag behövde inför sista dagen tentaplugg...

Onsdag

Mitt i tentaveckan, känns så där :s
Men vi har tentagenomgång nu mellan 10-12 och sen intensivplugg hemma hos Martin och Nina...
Stackars Nina som får stå ut med att Martin och jag ockuperar deras köksbord -men det är bara idag och imorgon kvar sen lovar jag att lämna er i fred ett tag ;)


Flow

Vill bara meddela att jag är oslagbar, vad säger ni om den här rullningen?


Värt att notera

Jag har rensat en av hyllorna i min garderob...
Nu är det bara 7 kvar, jag vet inte hur det är med er men jag är imponerad av mig...


Ny feleton?

Jag behöver ju som ni vet en ny telefon, börjar bli skapligt trött på att inte se mina sms och att telefonen hänger sig efter avslutat samtal -funkar liksom inte...
Men nu har jag nog typ bestämt mig, efter att ha velat fram och tillbaks mellan ericsson och samsung faller nog valet på Sony Ericsson U1i Satio


Är det någon som vet något om den? Är den så bra som jag tror, eller bör jag satsa på någon annan?
Samsung kanske?

Tips?

Tisdag

Då var vi igång igen, ny dag nytt plugg...
Varken Martin eller jag var väl supermotiverade imorse, men vi körde igång ändå och det funkade faktiskt...
Ska inte säga att jag mins allt, men Makro är logisk till skillnad från fast.analysen och gör att man kan dra egna slutsatser...
2 dagars plugg kvar och om det behövs, fredag förmiddag innan tentan...

Men ikväll har det inte blivit mkt plugg, var hos käftis förut och lagade ett hål -var inte så farligt och min tandläkare är toppen -bara synd att hon ska flytta :( Vill inte ha ny tandläkare när jag precis har hittat en stjärna!
Efter det har jag bara slöat, kunde inte motivera mig *dåligt*

Resten av kvällen skall jag istället för att plugga ägna åt att tvätta och se mästarnas mästare, så det så!!!

Snart 14 nya medlemmar

Idag går jag med i TFF


Nu gäller det

Det är dags nu...
Jag har fasat för den här dagen länge, men jag känner mig så förberedd jag kan bli.
Ni håller väl tummarna, jag tror att jag behöver det!


Pre-tenta night

En lång pluggdag är över, känns skönt att vara hemma, andas och bara lyssna på tystnaden!
Ser projekt runaway och försöker glömma allt vad tenta heter, det jag kan nu sitter och det jag inte kan är bara att hålla tummarna för att det inte kommer imorgon!
Nu tar jag lugn soffkväll med mig själv som enda sällskap, det känns skönt!

Pluggpaniken

Nu börjar det närma sig upphällningen på fastighetsekonomiskanalysplugget och det börjar kännas -jag är så trött på allt vad nuvärde-, annuitet- och internräntemetoden, jag spyr på portföljvalsteori och räntefria lån kan Soc bara köra upp i arslet...


Plugget gör dessutom att jag blir helt apatisk när jag kommer hem, hjärnan har liksom varit så fokuserad på plugget att det inte finns mycket ork kvar att tänka på annat!
Rätt skönt att vara ensam nu, bara vara utan att behöva tänka på att föra en vettig konversation! Rätt skönt faktiskt att inte behöva prata till och med...



Min plan för kvällen är att "laga" lite mat, mackor ikväll :P Blev så sugen på räkmackor när mamma sa att hon skulle bjuda på det idag! Men tyvärr trodde jag att jag hade rätt mycket räkor hemma så jag köpte inga när jag var och handlade, när jag öppnade frysen visade det sig att jag hade 8 räkor -varför har jag sparat 8 räkor? Ibland blir jag så trött på mig! Men kom på att jag kan göra typ club sandwich också, fast på hålkaka istället för formfranska och så lite sparris till det -Mackor kan också vara lyx!!!



Tyvärr är det inte mycket att se på tv ikväll, men kan väl alltid spela ett par omgångar Betapet istället för att dega i soffan...

Grattis Mamma!


Som en tavla

Hela sverige är som en vintertavla just nu och allt känns vackert (utom möjligen Genevad, men där blir det nog aldrig vackert...).
Men på något sätt så har jag inte tid att insupa atmosfären, tentaveckan brukar bara innebära tankar åt ett håll!
Men nu tar jag en snabbinsupning när jag går hemifrån till bussen och sen från bussen hem till Martin -känns som om jag håller på att bli inneboende hos dem!


Röd dag?

Folk är typ lediga idag, röd dag i almonackan och allt, men en stackars student kan inte utgå från vad som står där i...
Nejnej, vi pluggar varje dag (iallafall under tentaångestveckan), så nu drar jag upp till Martin och pluggar flitigt mellan 9-13. Sen är det bara att pulsa ut i snön och ta mig till jobbet, jobbar 14-21:30, och efter det pulsa hem genom snön...
Gissar på att jag är skapligt trött efter det -men hey, thats life!
Njut ni lediga själar, ut och åk pulka eller något annat livfullt... Sj önskar jag att jag hade ett par längdskidor så jag kunde skida fram och tillbaka till plugg/jobb idag, med snöröjningen i den här stan skulle det lätt funka ;)

Är det så?


Var bara tvungen att göra en Wordle, men är detta verkligen mina mest frekvent använda ord?



Och den stora frågan är: Hur ofta skriver jag Fredrik och vem är Fredrik???


Håll tummarna!

Det har snöat i natt,
gatorna är inte plogade,
nu ska jag cykla till skolan...
Jag lämnar det som ert ansvar att hålla tummarna för att jag inte cyklar omkull, risken känns på något vis överhängande...

Bra, bättre, Madagascar

Jag vet att julen är slut, men Micke och jag såg den underbart roliga filmen Madagascar Christmas igår och jag måste dela världens bästa jullåt med er! Och just det, Happy Julianuary!

Händer det bara mig?

Tänk dig följande scenarium:
Du är precis klar med tvätten och håller på att vika kläderna, du känner att näsan rinner och du irriteras över att du helt plötsligt blivit så snorig. Du har inget papper att tillgå och tar istället baksidan av handen som blir helt nedblodad eftersom du har fått näsblod -händer det dig??? Eller är det bara jag som får rusa från tvättstugan med en strumpa tryckt mot näsan för att stoppa de värsta blödningarna?

Buss i snöstorm

Nog för att busschaffisarna som kör min buss är dåliga i vanliga fall, men tänk er att åka med en av de idioterna i snöstorm: vi höll på att ränna rakt in i en stenmur innan vi ens var ute ur Laholm!!! Lägg sen till det faktum att varken plog- eller saltbil hade varit ute på vägarna -till och med E6:an var vit när vi åkte över den! Snöröjningen i den här staden är, som tidigare nämnt, ett skämt!

Dagen kommer annars ägnas åt tentaplugg, vilket jag inte är ett dugg motiverad till!!! Dessutom måste jag köpa nytt cykellås eftersom mitt har frusit sönder (hur är det ens möjligt, en sån sak som bara kan hända mig tror jag...), och för att toppa denna dag så ska jag tvätta ikväll -känns på något sätt som om det är väldigt mycket måndag idag!

Men nu ska vi tänka lite glada tankar, radion spelar Calle Kristiansson med Walking in Mephis och jag äter kanelknäckemackor till frukost med en värmande kopp te invirad i en filt, trots iskylan här inne är det rätt mysigt faktiskt! 

kalla mig pyntgeneralen...

Tänk vad kul man kan ha när man julgransplundrar och sen får vårdekorera, tror hädanefter att jag ska lägga till pyntgeneral på mitt visitkort -och det kan ju komma väl till pass om jag ska homestyla i framtiden :P

Att identifiera ett fuskbygge:

Du kan vara rätt säker på att det har fuskats vid byggnationen om lägenheten är så pass kall att du måste sova med superunderställ, duntäcke OCH 2 filtar...

RSS 2.0