Den viktigaste budgeten?

Nu har de rödgröna presenterat sin skuggbudget den nya färdriktningen och genast är Anders Borg där och gläfser som en lite osäker papilon. Frågan är dock om man ska skratta eller gråta åt detta skällande? Det var många som gick på hans utspel till förra valet och frågan är om folk är lika lättlurade i år?
Om vi ska se sanningen i vitögat, hur många var det inte som röstade på aliansen med moderatsvinen i spetsen?
Hur många av er har fått en tusenlapp extra i plånboken varje månad? Hur många av er har fått ta del av alla nya jobb, och glöm nu inte att arbetsförmedlingens jobbcoachprogram räknas som arbete!
Jisses säger jag bara!

Vill vi verkligen se Borg, Mats Odell och Beatrice Ask i 4 år till? Anders Borg har lett oss in i den djupaste ekonomiska krisen sedan 1990-talet (vänta lite, var det inte då Carl Bildt (m) var Stadsminister och Anne Wibble (fp) var finansminister...), Mats Odell vill införa marknadshyror och tycker trots att hälften av Sveriges kommuner lider av bostadsbrist att en bostadsminister är oviktig eftersom bostadspolitik ändå inte behövs och Beatrice Ask som högaktningsfullt skiter i grundlagen och tycker att det är okej att hänga ut misstänkta brottslingar genom att skicka dem åtalet i färgglada kuver så både brevbäraren och nyfikna grannen ska veta vilket kräk som bor nästgårds...
Och vill vi ha Carl Bildt som utrikesminister? Mannen som gick att köpas med några oljemiljoner och sedan lät Ryssland ta över vårt teritorium med sin förbannade gasledning!

Det är maj nu, men september är inte så långt bort... Nu är det dags att du tar dit förbannade ansvar och läser på så du vet vad du röstar på och inte enbart låter dig förföras av en ljuv stämma med fina löften! Rösta blått om du förstår varför, men rösta inte blått bara för att Reinfeld verkar mysig, för att du tror att skatteavdrag verkligen är rätt sätt att bekämpa en galoperande lågkonjunktur eller för att moderaterna ju är de nya arbetarpartiet! För allt det är ungefär lika sant som att Reinfeldt vet vad solidaritet och medmänsklighet är!

Jag vet var min röst landar och varför, kan du säga det samma?



Kommentarer
Postat av: Anne

Gooo giirrrrlll!!!

Dina tankar i ditt lilla söta huvud är underbara!

....men du, Reinfeld, mysig? Jag gillar udda killar men han har inte ens vackra (eller pålitliga) ögon!

Jag vet vad jag röstar...& varför. ;D Lav ya!

2010-05-04 @ 08:32:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0