Svenskar är skenheliga smygrasister!

Jag har precis sett sista delen av "Vår mörk historia" och återigen är jag arg, förbannad och generad över att vara svensk! Dessutom har jag väldigt svårt att se varför vi envisas med att rösta fram högerblocket när de under de senaste 100 åren varit de mest rastänkande, de mest inskränkta och de mest flyktingsfientliga! Och att en stadsminister kan utala sig om att SVerige saknar rasism och sedan återkomma i nästa regering som utrikesminister är ett skämt! Det är Reinfelds plikt att kicka ut honom ur sin regering eftersom hans egen policy är att Svergiedemokraterna är landets största avskum just nu -Men Carl Bildts uttalande från mitten av 90-talet målar upp en man med åsikter som liknar Jimmie Åkessons i allra högsta grad... Och det verkar inte som han är ensam inom de moderata leden att tänka så när man ser filmen! Alla borde se den, och framförallt borde historieböckerna revideras nu!!!

Och dessutom: att vi inget lär oss, historien upprepas gång på gång, nu senast denna vecka i Vellinge där en planerad flyktingförlägning för asylsökande barn skall upprättas! Nu är det föräldralösa barn vi snackar om, ensama förvirrade och rädda barn som vi som medlemmar i FN har svurit att ge samma rättigheter som svenska barn!

Barnkonventionen säger:

Artikel 1
Ett barn är varje människa under 18 år.

Artikel 2
Alla barn har samma rättigheter och lika värde. Ingen får diskrimineras.

Artikel 3
Barnets bästa ska komma i främsta rummet vid alla beslut som rör barn.

Artikel 4
Staten ska vidta alla lämpliga åtgärder för att genomföra konventionen. När det gäller barnets ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter ska staten utnyttja det yttersta av sina resurser. Där så behövs ska man samarbeta internationellt.

Artikel 5
Barnets föräldrar eller annan vårdnadshavare har huvudansvaret för barnets uppfostran och utveckling och ska vägleda barnet då han/hon utövar sina rättigheter.

Artikel 6
Varje barn har rätt att överleva och utvecklas.

Artikel 7
Varje barn har rätt till ett namn och en nationalitet. Barnet har rätt, så långt det är möjligt, att få veta vilka föräldrarna är och bli omvårdat av dem.

Artikel 8
Varje barn har rätt att behålla sin identitet.

Artikel 9
Ett barn ska inte skiljas från föräldrarna mot deras vilja, utom när det är för barnets bästa. Barn som är skilt från föräldrarna har rätt att träffa dem regelbundet.

Artikel 10
Ansökningar från familjer som vill återförenas över statsgränser ska behandlas på ett positivt, humant och snabbt sätt.

Artikel 11
Staten ska bekämpa olovligt bortförande och kavarhållande av barn i utlandet.

Artikel 12
Varje barn har rätt att uttrycka sin mening och höras i alla frågor som rör henne/honom. Barnets åsikt ska beaktas i förhållande till barnets ålder och mognad.

Artikel 13-15
Varje barns rätt till yttrandefrihet, tankefrihet, religionsfrihet och föreningsfrihet ska respekteras.

Artikel 16
Varje barns rätt till privatliv ska respekteras.

Artikel 17
Staten ska ta ansvar för massmediers roll när det gäller varje barns tillgång till information.

Artikel 18
Båda föräldrarna har gemensamt ansvar för barnets uppfostran och utveckling.

Artikel 19
Varje barn har rätt att skyddas mot fysiskt eller psykiskt våld, övergrepp, vanvård eller utnyttjande av föräldrar eller annan som har hand om barnet.

Artikel 20
Ett barn som berövats sin familjemiljö har rätt till alternativ omvårdnad.

Artikel 21
Vid adoption ska staten säkerställa att barnets bästa främst beaktas.

Artikel 22
Ett flyktingbarn har rätt till skydd och hjälp.

Artikel 23
Ett barn med funktionshinder har rätt till ett fullvärdigt och anständigt liv som möjliggör ett aktivt deltagande i samhället.

Artikel 24
Varje barn har rätt att åtnjuta bästa uppnåeliga hälsa och rätt till sjukvård. Traditionella sedvänjor som är skadliga för barns hälsa ska avskaffas.

Artikel 25
Staten ska göra regelbunden översyn av situationen för ett barn som är omhändertaget av myndigheterna.

Artikel 26
Varje barn har rätt till social trygghet.

Artikel 27
Varje barn har rätt liv skälig levnadsstandard.

Artikel 28
Varje barn ha rätt till utbildning. Grundskolan ska vara gratis.

Artikel 29
Undervisningen ska syfta till att utveckla barnets fulla möjligheter och respekt för mänskliga rättigheter.

Artikel 30
Ett barn som tillhör en minoritet eller ursprungsbefolkning har rätt till sitt språk, sin kultur och religion.

Artikel 31
Varje barn har rätt till lek, vila och fritid.

Artikel 32
Varje barn har rätt att skyddas mot ekonomiskt utnyttjande och arbete som skadar barnet eller hindrar hans/hennes skolgång.

Artikel 33
Varje barn har rätt att skyddas mot droger.

Artikel 34
Varje barn har rätt att skyddas mot sexuella övergrepp och att utnyttjas i prostitution och pornografi.

Artikel 35
Staten ska bekämpa handel med barn.

Artikel 36
Varje barn ska skyddas mot alla former av utnyttjande.

Artikel 37
Inget barn får utsättas för tortyr, annan grym behandling eller bestraffning eller dödsstraff. Frihetsberövande av ett barn ska ske i enlighet med lag och får endast användas som en sista utväg och för kortast lämpliga tid.

Artikel 38
Inget barn får användas som soldat.

Artikel 39
Ett barn som utsatts för övergrepp eller utnyttjande har rätt till rehabilitering och social återanpassning.

Artikel 40
Ett barn som är anklagat för brott eller blivit dömd för en straffbar handling har rätt att behandlas respektfullt och rättssäkert.

Artikel 41
Om det finns bestämmelser som går längre än innehållet i barnkonventionen, gäller de bestämmelserna i stället.

Artikel 42
Staten ska göra konventionens innehåll känt bland vuxna och barn.

Artikel 43-45
FN:s kommitté för barnets rättigheter övervakar och granskar att staterna följer barnkonventionen genom en särskild rapporteringsprocess.

Artikel 46-54
En stat blir bunden av barnkonventionen genom att ratificera den.

Ändock står Vellinges komunalråd Lars-Ingvar Ljungman (M) och säger att det inte kan vara ett kommunalt problem ”att ta emot denna strida ström av tonårs- pojkar från oroshärdar i Asien och Afrika”. Vidare anser han att det är oacceptabelt med en flyktingförlägning i Vellinge och att ”Vi kommer därför att undersöka vilka möjligheter vi har för att stoppa denna cirkus”. (hela artikeln med Ljungmans "begåvande" uttalande finns här)

Vi lever på 2000-talet, det är 70 år sedan kristallnatten och vi har inte lärt oss ett skit! Vi är ett fegt jävla folk som gömmer oss på våra höga hästar och skanderar att vi missan är ett fördomsfritt folk som inte kan acceptera Svergiedemokraterna. Men när det gäller vår egen by då går det bra att vara öppet rasist, det är ju nästan bara trevligt över en kopp kaffe!

Nu är det vi som måste sätta ner foten, den 20 november är en utmärkt dag att göra det på för övrigt! Då hoppas jag att alla skolklasser i Sverige (och resten av världen) kan avsätta 20 sekunder av sin värdefulla tid för att väsnas för barns rättigheter! Vi måste öka medvetandet om allas lika värde och i skolan är det viktigare än någonstans, från dagis till gymnasium! Och även om Väsnas.nu vänder sig till barn så borde hela samhället också lägga undan 20 sekunder till att väsnas för att alla barn skall behandlas lika -det är vår skyldighet! Vi är medmänniskor, inte motmänniskor -glöm aldrig det!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0