ny favoritblogg?

Har hittat en mkt kul blogg tack vare bloggtoppen och deras lista över humorbloggar...
Säger bara: Ketchupmamma
Läs och garva sönder era magmuskler...

Har saxat följande just från henne för att sprida hennes genialitet!!!

"Visst är det irriterande när folk inte har koll på hur man använder det svenska språket? Som svensklärare kan jag inte låta detta förfall fortgå. Därför blir det idag en kort svensklektion där vi går igenom och förklarar vanliga svenska uttryck:


Kött på benen: Vanligt resultat när man försöker introducera mat med större bitar för en åttamånaders bebis. Dock inte riktigt lika vanligt som potatismos på benen.


Att skynda långsamt: När man har jättebråttom till dagis och lyckas klä på barnen i rekordfart, och sedan hör de berömda orden "jag har bajsat". 


Rinna ut i sanden: Vad saft gör när du har picknick på stranden med barnen.


Koka soppa på en spik: Fullkomligt logiskt om du är två år. För att krydda anrättningen lite kan man även stoppa i en strumpa, en smurf och lite kattmat.


Då blir det minsann andra bullar: Japp, det blir det när man bakar med barnen. Kanelbullar kan förvandlas till basilikabullar medan du stoppar in saker i diskmaskinen.


En bulle i ugnen: Ungefär så många bullar det blir när du lyckats pilla bort all basilika.


Blåst på konfekten: Ett uttryck som blivit lätt förvanskat med åren. Egentligen är det ju någon som slickat på konfekten.


Skratta hela vägen till banken: Vad ungarna gör om du köper ballonger och godis till dem först. Sedan gråter de hela vägen till Åhlens eftersom ballongerna gick sönder och godiset tog slut, och därefter gråter din man hela vägen till Lindex.


Här ligger en hund begraven: Anledningen till att man inte bör lämna barnen och vovven utan uppsikt i sandlådan.


Falla mellan två stolar: Resultatet av att man tar bort bygeln på tripp trapp-stolen lite för tidigt.


Glida på en räkmacka: Vad som händer om du fixar lite fredagsmys men glömmer natta barnen först.


Kasta ett getöga på något: Vad som händer om du lämnar ungarna utan uppsikt på Barnens Zoo.


Ana ugglor i mossen: Gammalt uttryck som härstammar från stenåldern när alla bodde vid en mosse och prydnadsföremålen bestod av stenugglor. Var det tyst en längre stund i barnens grotta så kunde man ana att de skuttat iväg och stoppat ner ugglorna i mossen. En modernare variant av samma uttryck är "jag anar mobiltelefoner i toaletten"."


Rolig kvinna helt klart...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0