Det är tur att LHC håller fanan högt...

Timrå-Linköping2-3 (1-2, 0-0, 1-1)

Första perioden: 0-1 (1.56) Jan Hlavac (Fredrik Emvall, Jaroslav Hlinka) spel fem mot fyra, 0-2 (15.05) Patrik Zackrisson (Pontus Petterström) , 1-2 (19.38) Mikko Lehtonen (Fredrik Hynning) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 1-3 (12.34) Jan Hlavac (Jaroslav Hlinka, Teemu Aalto) spel fem mot fyra, 2-3 (19.13) Fredrik Hynning (Tom Wandell, Mika Pyörälä) spel fem mot fyra.

Skott: 38-27 (13-12, 9-8, 16-7).

Utv, Timrå: 4x2. Linköping: 6x2.

Domare: Christer Lärking, Solna.

Publik: 4 817.

Analys: Linköping agerade med stort pondus direkt från nedsläpp och tog ett rejält grepp om matchen. Timrå hade uppenbara problem att freda sig i egen zon och hamnade också i 0-2-underläge, som kunde ha varit ytterligare några mål större. Mikko Lehtonen gav Timrå nytt hopp och energi när han reducerade till 1-2 i spel fem mot tre. Timrå kämpade sig in i matchen, men lyckades inte skapa så många klara målchanser framför Linköpingsmålvakten Daniel Henriksson. Jan Hlavac punkterade matchen när han för andra gången i matchen prickade in pucken mellan benen i power-play på Timrås danske lånemålvakt Peter Hirsch och satte dit 3-1-målet. Linköping spelade stabilt utan att briljera och har ett grundspel som gör att laget hör hemma i tabelltoppen. (TT)